Rocking Good Folk Club 
Nieuws

Wij zijn blij!

Rocking Good Folk Club agenda news
Wij zijn blij!
In overleg met De Hoogte hebben we de data doorgenomen waarop we concerten zouden kunnen organiseren en we zijn nu druk bezig om het programma te vullen! De eerste twee data zijn bekend, dus ga je agenda halen, dan kun je er gelijk de concerten die we nu gepland hebben inzetten!

De eerste datum: schrap al het andere wat je op 14 november 2021 hebt staan maar weg, want dan komt Annemarie de Bie haar lang uitgestelde en met smart verwachte concert eindelijk geven!

En de tweede datum, we kunnen eindelijk deze band die we al zo lang bij jullie willen introduceren op de agenda zetten: Boxin' The Vox komt op 10 oktober 2021!

We kunnen niet wachten, maar het moet nog eventjes!

LET OP:
- Had je kaartjes gereserveerd en betaald, dan staat je boeking en is je plek gegarandeerd
- Had je kaartjes gereserveerd en nog niet betaald, wacht dan op de mail die je krijgt waarin we je vragen om je boeking te bevestigen!

Had je nog niet gereserveerd, dan raden we je aan om dat snel te doen, want vol is vol, en we houden ons natuurlijk aan de richtlijnen wat betreft de hoeveelheid mensen die we in de zaal mogen binnenlaten!

Verder zal de structuur van de middag een klein beetje veranderen! Dat houden we nog even geheim tot we het compleet ingevuld hebben, maar we zullen nog meer mooie dingen neer kunnen gaan zetten op een concertmiddag!

Zorg dat je erbij bent, en als je het nog niet gedaan hebt, volg ons voor het allerlaatste nieuws! 

Jawel, we zijn begonnen! 

Jawel, we zijn begonnen! 
Waarmee zul je denken? Met heel voorzichtig data vastleggen bij locatie en bands!

We hebben natuurlijk ten eerste de bands en artiesten die we hebben moeten uitstellen toen de lockdown begon, die gaan we opnieuw inplannen, en als je kaartjes al had voor een van de optredens dan blijven die gewoon geldig voor de datum waarop het optreden uiteindelijk gaat gebeuren!

Annemarie de Bie, Dancing Voices, Boxin' The Vox, ze staan al heel lang uitgesteld, en zodra we weten op welke datum ze kunnen, zullen we dat ook aan iedereen laten weten.

Zoals het er nu naar uitziet gaan we ergens eind augustus beginnen en dan gaan we zo snel mogelijk de volgende data ook alvast vastleggen!

Er is nog niets definitief, want we weten natuurlijk ook niet wat er aan het eind van de zomer allemaal nog staat te gebeuren, maar we gaan vast plannen!

Zodra we data vastgelegd hebben met de bands en de locatie, laten we dat jullie natuurlijk ook gelijk weten!

Dus allemaal even met ons meeduimen dat het mooi vooruit blijft gaan en dat we jullie aan het eind van de zomer dan eindelijk weer kunnen ontmoeten! 

Het ziet er allemaal hoopvol uit!

Het ziet er allemaal hoopvol uit!

Het weer wordt weer mooier, de dagen zijn bijna op hun langst en veel beperkingen worden versoepeld of opgeheven.

Wij kijken natuurlijk allemaal reikhalzend uit naar het moment waarop we verantwoord weer met onze concerten kunnen beginnen, ons lijstje wensartiesten wordt steeds langer en onze verlangen om jullie allemaal weer te kunnen ontmoeten steeds groter.

We hebben natuurlijk alle ontwikkelingen en verwachtingen besproken met de zaaleigenaar, vooral over wanneer (jaja, wanneer, dit keer eens niet “als”!) we weer zouden gaan beginnen. We hebben besloten om in elk geval net als in alle andere jaren wat de concerten betreft in de zomer geen concerten te geven. Er zal deze zomer, met verdergaande versoepelingen, heel veel te doen zijn voor iedereen.

Wij beginnen dus na de zomer weer, met wel een kleine aantekening: er moeten 50 mensen binnen mogen. We draaien op een heel strak budget, en hoewel wij geen winst hoeven te maken, kunnen we het ons ook simpelweg niet veroorloven om niet tenminste quitte te draaien. Heel transparant: meestal draaien we baten - kosten gewoon maar net boven de nullijn. En dat vinden wij prima, wij willen muziek brengen en een mooi klein podium bieden aan muzikanten, wij zijn er niet om winst te maken. Als we na elk concert een klein beetje overhouden zodat we een buffer hebben dan vinden wij het allang best.

Onze vrijwilligers staan ook alweer te popelen om jullie allemaal weer te zien, dus we houden gewoon alles gekruist dat we jullie na de zomer weer in grote getale kunnen ontmoeten!

Ondertussen zitten we deze zomer niet stil, dat niet! Onze werkgroep Jig Dolls & Limberjacks gaat zodra het weer mag en kan workshops geven en op pad om de Plankpoppetjes te demonsteren, en ook dat houdt ons van de straat, zullen we maar zeggen.

We hebben nog een paar mooie foto’s van de afgelopen jaren bij elkaar gesprokkeld, en we zijn nog steeds op info@rockinggoodfolk.nl bereikbaar als je zelf nog foto’s of video’s hebt van de concerten die we gegeven hebben, die komen mooi van pas voor ons archief, dus stuur ze massaal in!

Tot gauw, tot snel, en als je ons deze zomer tegen wilt komen, kijk maar eens of je ons ergens met de Plankpoppetjes ziet!awel, we zijn begonnen!

Fling Interview en Coronatijd

Fling Irish Music

Onze vrienden van Fling zijn jullie natuurlijk welbekend, ze hebben bij ons op het podium gestaan en we hopen dat we ze ook snel weer eens kunnen uitnodigen om te komen. We hebben Fling gevraagd hoe zij het afgelopen coronajaar ervaren hebben:


"Het ging zo goed! We hadden veel optredens staan voor onze tour langs de noord Nederlandse kerkjes.
We hadden hard gewerkt aan nieuw repertoire en stonden te popelen om er mee de bühne op te gaan.


En toen… Corona. Onzekerheid, even alles in de wacht…. gaan we alles afzeggen of verzetten? Eerst konden we nog even door met optreden voor maximaal 30 bezoekers. Het was een hoop extra geregel, maar de optredens ging tenminste door. En ze waren ook nog een goed bezocht. Maar toen, met de nieuwe maatregelen, was het echt voorbij…de podia gingen dicht.


Wat doe je dan? Tja, we waren er wel een beetje aangeslagen van, we hadden na een lange opbouw eindelijk weer een flinke  lijst optredens, mensen begonnen ons te bellen en nu zou het allemaal ineens voor onbepaalde tijd de ijskast in moeten. Maar stoppen? Dat kunnen we eigenlijk gewoon niet, daarom besloten we de ‘Lock-down’ periode te gebruiken voor het opnemen van een nieuw album.


We wilden al veel langer een nieuw album maken en zonder de druk van een tour hadden we nu de tijd om dieper op het materiaal in gaan. Omdat we nu met zijn tweeën zijn moeten we ook heel anders werken. Het is aan de ene kant moeilijker want als één van de twee een keer een mindere bui heeft, stagneert de boel soms wat sneller. Aan de andere kant kunnen we nu doen wat we willen en de mogelijkheden van de studiotechniek zijn eindeloos.


Gelukkig zitten we redelijk op één lijn voor wat betreft onze muziek smaak. Vooral sferisch gericht met duidelijke thema’s die een specifiek gevoel oproepen. Overgoten met die bijzondere sound waar Fling om bekend staat. We willen niet zomaar nog een folk album maken. De Keltische insteek zal altijd blijven door de instrumenten die we gebruiken en de achtergrond die we hebben in de Ierse muziek. Maar in onze achtergrond zit ook jazz, rock, blues en zelfs latin en daar zul je bij Fling altijd vleugjes van aantreffen.

Natuurlijk kunnen we niet wachten tot we weer concerten kunnen geven. De interactie tussen muziek en publiek blijft altijd van heel groot belang en we missen het. Daarom hebben we tot nu toe ook geen enkel concert afgezegd, alleen verplaatst. Dan blijft er steeds iets om naar uit te kijken. En we verplaatsen de concerten net zo lang tot ze doorgaan…""

https://www.flingmusic.com
Fling speelt op briljante wijze Ierse traditionele muziek. Diep geworteld in de traditie ontworstelen zowel de gebrachte traditionals als de eigen composities van Fling de platgetreden paden door de zeer eigenzinnige aanpak.


Beide muzikanten zijn uitstekende multi-instrumentalisten en dat levert een zeer afwisselende en verfrissende klank op.

Annemarie de Bie wordt beschouwd als één van de toonaangevende zangeressen in het genre. Naast haar krachtige, lyrische en wonderschone zang is ze in dit programma ook te bewonderen op de Ierse houten dwarsfluit, de bodhrán (Ierse trommel) en gitaar.

Evertjan ’t Hart bespeelt de magische Uilleann pipes (Ierse doedelzak) en is naast bespeler internationaal befaamd als bouwer van het instrument. Naast de Uilleann pipes bespeeld hij ook Low Whistles, Bouzouki en Gitaar.
Dit alles resulteert in een buitengewone, aanstekelijke en toverachtig concert van sterke verhalen gevat in een stormvloed aan wilde melodieën, zacht klagende airs en ontroerende ballades."

We hopen natuurlijk met Fling dat we binnenkort elkaar weer bij een optreden kunnen ontmoeten!

Nostalgie - The Craic

We hebben nog wat nostalgie voor jullie! De eerste keer dat een uitstapje gemaakt werd naar het organiseren van concerten en muziek hebben we het gelijk goed gedaan: een compleet folkfestival.

Op 31 maart 1996 werd wat toen nog het First Irish Folk Festival heette gehouden in De Meern (omgeving Utrecht). In een heerlijk pand, het cultureel centrum Azotod, konden we een concertzaal, een marktje, een cafe en een filmzaal inrichten en onze gasten waren toen onder andere Rapalje, Noel Shannon en Hair of the Dog. Oh ja, en de kers op de taart: Sean Cannon van The Dubliners hadden we ook weten te strikken, die sloot het festival af om een uur of 9.

Op die dag is begonnen wat nu uitgemond is in de Rocking Good Folkclub. Van iets andere orde van grootte, maar behapbaar, en vooral: maandelijks terugkerend (buiten coronatijd in elk geval dan!). Dat zouden we met een compleet fokfestival niet kunnen doen. Het organiseren van concerten en andere dingen die met folkmuziek te maken is uiteindelijk opgenomen in St. Samen Voor Elkaar, en een enthousiaste groep vrijwilligers is druk bezig met allerlei activiteiten op het gebied van alles wat met Folk te maken heeft.

Er volgden nog festivals in '97, '98, '99 en in 2000 werd deze ervaring afgesloten met een tweedaags festival en gingen we terug naar op kleinere schaal organiseren van optredens.

Dancing Voices

We waren benieuwd wat Dancing Voices, al eerder bij ons op het podium geweest, zoal in het coronajaar gedaan heeft:

"Afgelopen jaar mistten we live-optredens ontzettend, maar zaten we niet stil. We gaven online concerten via Facebook en drie muzikale kerstdiners. We speelden bij online whiskeyproeverijen en haalden 1500 euro op voor een goed doel in Ghana met een benefietconcert. We sloten 2020 af met Christmas Carols op opritten en voortuinen!

Dit jaar startten we met Dancing Voices de Cheer-up Tours, met eerst zeven adressen in Friesland en dit weekend in Drenthe. Gewoon lekker spelen bij huis en… geheel Corona-proof! Op zondag 18 april gaan we naar Overijssel."

Boxin' The Vox

Anne-Lotte en David van Boxin' the Vox hebben afgelopen tijd niet stilgezeten en hun CD Seven White Horses wordt in binnen- en buitenland platgedraaid.
Wij hopen dat we dit duo na de zomer een keertje op ons podium mogen verwelkomen!

Foto & Videoarchief

We zijn druk bezig met het opbouwen van een foto- en videoarchief op onze website. Zo kunnen we altijd terugkijken op de prachtige concerten die we gehad hebben.

Heb jij zelf foto's/video's van onze concerten? Wij zien ze graag! Mail ze naar: info@rockinggoodfolk.nl

We zijn vooral op zoek naar materiaal van het eerste jaar in Ezinge, in het dorpshuis, want we hebben daar een hele mooi start kunnen maken en veel plezier gehad.

Dus duik in je fotoverzamelingen en je videoverzamelingen en kijk eens of je nog wat moois kunt vinden!

Wij Missen Jullie

We missen jullie! 
We missen onze concerten, we missen de muzikanten, en natuurlijk missen we jullie. 
We kijken naar de toekomst, ons lijstje met artiesten die we zo snel mogelijk op ons podium willen hebben wordt steeds langer, en ons verlangen naar een van onze heerlijke middagen steeds dieper.  
We houden vol, we wachten op betere tijden, en op de dagen dat we jullie weer bij een van onze heerlijke concerten of andere activiteiten kunnen verwelkomen!
Annemarie de Bie
William van Rapalje
Dancing Voices
Brisk
THE AssAssENaChS
Insa McLean
Boxin' the Vox
The Lasses
Roos Galjaard & Sebastiaan Wiering
Vera van Heeringen
Daithi Rua Music
Tobermore
Saltfishforty
En nog veeeeel meer!

Terugkijk Highland String Band

Highland String Band

Op 23 februari 2020 konden we nog uitgebreid genieten van de Highland String Band met Insa McLean.
In de jaren ’70 en ’80 waren ze de wereldberoemde folkband Sistrum! Met Sistrum hebben ze in 1983 de LP "Beter laat.." uitgebracht.
Een volle zaal is voor deze band geen enkel probleem, hun plezier in de muziek en het optreden spatte er vanaf.
Er werd stil geluisterd naar de gevoelige liederen, en luidkeels meegezongen met de bekende nummers.
Die avond wisten we niet dat de Highland String Band en Insa McLean voorlopig het seizoen zouden afsluiten, en wat er daarna gebeurd is, dat weten we allemaal.
Maar we kijken terug op een heerlijke middag, waar we zowel met als van de band hebben genoten.
We kunnen dan ook niet wachten tot we weer los kunnen!

Uitstel Boxin' The Vox

Boxin' The Vox

Jullie hadden het waarschijnlijk al verwacht, maar helaas moeten we dus deze maand nog steeds even wachten.

Boxin' The Vox wat oorspronkelijk op 31 januari was ingepland gaat ook niet door.

We plannen nu even geen nieuwe data in, maar al jullie bestellingen en betalingen blijven geldig. Iedereen die al besteld heeft houdt recht op een kaartje voor het concert op het moment dat we weer van start kunnen.
Zodra we weer gaan inplannen sturen we jullie allemaal weer bericht!