Huiskamerconcerten
Agenda 2017/2018

Locatie Dorpshuis Ezinge


Hieronder vind je de agenda van Rocking Good Folk Huiskamerconcerten.

Dorpshuis Ezinge 
zondag 3 dec 14:30uur

Marie's Wedding

Marie's Wedding (DE) / €10,- *

“Marie’s Wedding” brengt het publiek naar een speciale muzikale wereld, ergens tussen Schotse en Ierse traditionele muziek en hun eigen nummers. Deze twee muzikanten vullen elkaar gemakkelijk en natuurlijk aan en het publiek wordt meteen betrokken bij hun onmiskenbare samenspel en empathie.
Marie’s Wedding speelt een grote varieteit van zowel levendige als emotionele, traditionel Schotse en Ierse liederen en ballades. Jan en Joanna spelen ook graag de liederen van Robert Burns en Robert Tannahill.

Dorpshuis Ezinge 
zondag 21 jan 2018 14:30uur

Heike de Boer

Hielke de Boer (NL) / €10,- *

Hielke geeft een nieuwe invulling aan wat men van een singer-songwriter zou verwachten: (bijna) geen liedjes meer, maar instrumentale stukken/composities die ingeleid worden door een anekdote, een herinnering of een goedmoedig commentaar op actuele gebeurtenissen.
Kuznetsov en andere verhalen is anders dan een liedjesprogramma, het is een muzikale ontdekkingsreis gelardeerd met verhalen. De muziek vertelt uiteindelijk het echte verhaal.

Dorpshuis Ezinge 
zondag 25 feb 2018 14:30uur

Daithi Rua

Daithi Rua (Irl) / €12.50 *

– Iers voor ‘Rode David’ – a.k.a. David Donegan kreeg het muziek maken met de paplepel ingegoten. Na zijn schooltijd vormde hij de Celtic Rock band ‘Sans Souci’ waarmee hij op Europese Festivals speelde en zelfs op tour ging in het Midden Oosten, samen met Davey Arthur van Furey’s Fame.
 
Eind jaren ’90 lonkte het vaste land en verruilde Daithi Ierland voor het vaste land van Europa. Als thuisbasis koos hij Gent in België. Dat bleek een prima voedingsbodem voor zijn creativiteit en inmiddels heeft hij vele mooie samenwerkingsverbanden op zijn naam staan, zoals met Eva de Roovere, Aidan Burke, Urban Trad en KADRIL.
 
Daithi schrijft nummers die recht uit het hart komen, soms met een licht politieke lading en altijd over wat hem op dat moment fascineert. In de lijn van Luka Bloom staat hij garant voor een prachtige avond vol mooie liedjes en fijne verhalen.

Dorpshuis Ezinge 
zondag 25 Mrt 2018 14:30uur

Moorland (NL) / €10.00 *

Moorland is gespecialiseerd in (akoestische) americana, een betje blues, een vlugje folk en een snufje counrty.

Zij speet covers met smoel, hertalingen en eigen werk.

Moorland is:

Ria Pronk,  zang

Haye de Jong,  guitaar

:aurens van Venrooij,  contrabas


Dorpshuis Ezinge 
zondag 22 Apr 2018 14:30uur

  • Two Pax Jazz

Two Pax Jazz (NL) / €12.50 *

Two Pax Jazz is een samenwerking tussen saxofonist Hans Wijnbergen en pianist Jasper Blokzijl.

 Zij hebben beiden overal en nergens maar vooral van alles gespeeld. In Two Pax Jazz worden al deze ervaringen samengevoegd tot een repertoire van eigen stukken en standards met jazz als begin- of eindpunt. 

Niet alleen piano en sax maar ook stembanden worden niet gespaard. Zowel voor het publiek als voor de muzikanten is ieder optreden een verrassing. Komt dat zien!

Dorpshuis Ezinge 
zondag 20 mei 2018 14:30uur

Opa's Kunstgebit

Opa's Kunstgebit (NL) / €10.00 *

Opa's Kunstgebit, folk met een knipoog!!
Folk is muziek van het volk, dat betekend voor ons dat we vooral zingen over de dingen des levens. Oftewel drank, geen geld hebben en gevangenissen. Het thema liefde lijkt vooralsnog te hoog gegrepen, maar misschien komt daar binnenkort verandering in. We zingen folk uit alle landen maar door Jan's typerende stem, klinkt het toch allemaal Iers en daar is toch eigenlijk niks mis mee! Ons repertoir bestaat uit liedjes van Woody Guthrie, Bonzo dog doodah band, Hank Williams, Lead Belly, Corries, Fairportconvention, Drive by Truckers, Johnny Cash en nog vele anderen. Af en toe komt er een eigen nummer voorbij, deze zijn geschreven door Jan Klemens. Ook schuwen we nederlandse folk niet, al hebben we weinig nummers van hedendaagse nederlandse artiesten.
Opa's Kunstgebit bestaat uit Jan, Erik en Karin met als "rolverdeling":
Jan : contrabas, gitaar, bazoeki, mandola en verder alles waar maar snaren op of in zitten en natuurlijk zang.
Karin : Gitaar, yukelele, lepels en zang
Erik : Gitaar, cajón, mondharmonia, accordeon en zang

Dorpshuis Ezinge 
zaterdag 15 sep 2018 20:00uur

David Munnelly

David Munnelly (Irl) / €10.00 *

David Munnelly, een Ierse accordeonist uit Belmullet (Co. Mayo) aan de West-kust van Ierland, is een brok muzikale energie. Hij speelde bij legendarische Ierse bands als The Chieftains, Niamh Parsons, Sharon Shannon, De Dannan, Richie Buckley, Gerry O’Connor, Christy O’Leary, Martin Murray, Gary Brian en Arty McGlynn. De Dannan  en was 15 jaar de frontman van de David Munnelly band. De laatste jaren werkte hij aan eigen nieuwe nummers en bracht Ierse invloeden in Europese muziek, zoals bij het project The Samurai, een groep accordeonisten uit verschillende regios van Finland tot Italië. 
Hij brengt een mix van traditionale Ierse tunes en eigen composities in  gezellig huiskamerconcert setting in Ezinge.

Dorpshuis Ezinge
 vrijdag 19 okt 2018 20:00uur

The Lasses

The Lasses (Irl) / €10,- *

*Bij online boeken komen er boekingskosten bovenop de kaartprijs.
Dorpshuis Ezinge, Nieuwestreek 33, 9891 AB Ezinge

Online kaarten verkoop
Let op, max 50 zitplaatsen

Graag printen en lokaal verspreiden/opplakken
  Blijf op de hoogte van komende concerten via onze mailinglijst.

Meedoen als artiest bij  huiskamerconcerten?  Schrijf je eerst (gratis) in onze artiestendatabase in.

Dorpshuis Ezinge

Nieuwestreek 33

9891AB Ezinge